تاثیر دوده سیلیس بر بتن
به دلیل سازگاری بتن با شرایط مختلف ساخت و ساز، بتن به عنوان یکی از پر مصرف ترین مصالح همواره مورد توجه محققان و سازندگان بوده است. علیرغم مزایای مناسب بتن نظیر مقاومت فشاری بالای آن، نقاط ضعفی مانند عدم تحمل تنش کششی، ترک خوردن بتن و منافذ زیادی دارد. لذا مطالعات و تحقیقات بسیاری جهت دستیابی به عملکردی مناسب برای بتن صورت گرفته است.
دوده سیلیسی را به عنوان میکروسیلیس نیز میشناسند. همانطور که در استاندارد ACI 234 نیز بدان اشاره شده است، ماده ای آمورف (غیر کریستالی) و کروی شکل بسیار ریز بوده که محصول فرعی به دست آمده از کوره های قوس الکتریکی برای تولید آلیاژهای سیلیسی و فروسیلیسی می باشند. این ماده به صورت های جامد و یا همان پودری و نیز دوغابی به بازار عرضه می گردد.
افزودن دوده سلیسی به مخلوط بتن باعث می گردد SiO2 فعال آن با محلول هیدروکسید کلسیم Ca(OH)2 آزاد موجود در منافذ مویین بتن ترکیب گردد. طی این واکنش، ژل هیدرات سیلیکات کلسیم (CSH) ثانویه نامحلول تولید میگردد. CSH ثانویه ایجاد شده با CSH اولیه ناشی از هیدراتاسیون سیمان ترکیب میشود. این فرایند باعث پر شدن حفرات میکرو موجود در ساختار بتن میگردد. کاهش نفوذپذیری و افزایش دوام، یکی از تاثیرات مثبت افزودن میکروسیلیس به بتن است. از طرفی با افزایش تراکم ساختار، مقاومت فشاری نیز افزایش خواهد یافت. بعلاوه زمان گیرش اولیه بتن نیز تا حد زیادی کاهش میابد. همچنین مقاومت بتن در مقابل عوامل خورنده از قبیل اسیدها و بازها افزایش می یابد.
تاثیر دوده سیلیس بر بتن
- افزایش مقاومت فشاری بتن.
- فزایش مقاومت سایشی بتن.
- کاهش ریسک واکنش سیلیسی قلیایی سنگدانه ها در بتن.
- کاهش حفرات مویینه بتن و در نتیجه کاهش نفوذ پذیری و افزایش دوام بتن.
- افزایش عمر مفید بتن تا ۲۰۰ سال.
- کاهش ریسک ترک خوردگی بتن با کاهش جمع شدگی بتن.
- کاهش زمان گیرش اولیه بتن بدون تاثیر بد بر مقاومت نهایی بتن.
- جلوگیری از شوره زدگی و سفیدک بتن.
- کاهش ریسک خوردگی میلگرد با توجه به کاهش نفوذپذیری بتن.
جهت کسب اطلاعات تکمیلی و ثبت سفارش از این لینک استفاده کنید